27 juli 2023
11:00

Brokinds IF

Förlust i premiären

Efter en hyfsat god natts sömn var det dags för premiären av Bullerby cup. För motståndet stod Brokinds IF från Östergötland. Värmningen innan match visade på att grabbarna var fokuserade och lite spända. Matchen spelades på huvudarenan Ceosvallen med klnstgräs som underlag, vilket kanske inte alltid är till vår fördel.

1:a perioden
Matchen inleddes lite trevande från båda lagen innan de rödklädda tog tag i spelet. Brokind var duktiga på att försvara sig och Vista-spelarna hade svårt att komma till bra lägen. Lånet från 09:orna, Anton, testade lyckan från distans och tvingade målvakten till en fin räddning. Pelle och Wide hade ett par bra skottläge men de vitklädda östgötarna försvarade sig väl och spelade uppoffrande. I slutminuterna av perioden dimper bollen ner hos Viggo som har fint läge vid bortre stolpen men bollen går tyvärr över. Halvleken slutar 0-0 med fördel för Vista.

2:a perioden
Andra perioden äger de rödklädda redan från start och skapar halvchanser och hörnor om vartannat. Därför är det tungt när Brokind får en omställning och tar ett avslut utifrån som letar sig in förbi Olle till 0-1. Efter målet har Vrokind en bättre period innan Vista äter sig tillbaka in i matchen, men har fortsatt svårt att komma till bra chanser. Med 8 minuter kvar får Pelle in bollen i mål från högerkanten, men målet vinkas korrekt bort för offside. Vista inleder en tung slutforcering och får sånär in bollen på matchens sista spark, men matchen slutar 0-1.

Sammanfattningsvis en väldigt fin match men bolluslingen vill inte in. Nya tag mot Vimmerby!